Kültürel Etkİnlİkler

Bölümümüz tarafından belirli aralıklarla öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla başka üniversitelerden alanında uzman öğretim üyeleri davet edilerek panel ve söyleşiler düzenlenmektedir.

- 7 Mart 2017 yılında Murat Gülsoy ile söyleşi düzenlenmiştir.

- 31 Ekim 2017 tarihinde bölümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşe İLKER'in davetli konuşmacı olarak katıldığı "Dilimiz Kimliğimizdir" başlıklı konferans düzenlenmiştir. (Cumhurbaşkanlığı ve TDK himayelerinde Dokuz Eylül Üniversitesi'nde)

- 20 Şubat 2018 tarihinde bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşe İLKER tarafından MEB Cumhuriyet İlkokulu'nda "Eflatun Hüzünleri Konuşmak" başlıklı söyleşi düzenlenmiştir.

- 10 Mart 2018 tarihinde Kula'da, bölümümüz araştırma görevlilerinden Dr. Sagıp Atlı'nın konuşmacı olarak katıldığı "Yâren Kültürünü Yaşatalım Çalıştayı" düzenlenmiştir.

- 10 Mayıs 2018 tarihinde MEB İstiklal İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla birlikte bölümümüzde "Geleneksel Birlikte Okuyoruz-Birlikte Büyüyoruz Etkinliği" tertip edilmiştir.

- 1 Ekim 2018 tarihinde bölümümüz öğretim görevlisi Davut ŞAHİN tarafından (Orhan Haşim Elmalı ile) 2. Manisa Kitap Fuarı'nda "Manisali Bir Şair: Yetik Ozan"  isimli söyleşi yapılmıştır.

Bölümümüz öğrencilerinin faaliyet gösterebilecekleri üniversitemiz bünyesinde çeşitli öğrenci kulüpleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

- Akademik Dil Eğitim ve Medeniyet Topluluğu (ADEM)

- Man AT Topluluğu (MANAT)

- Tiyatro Topluluğu

- Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu